Det här är en tråkig historia och ett tydligt exempel på hur vi människor kan skada varandra, utan att tänka oss för innan.

Jag tycker att du och B båda har gjort fel emot varandra.
Hon har öppet — men inför alla — reagerat när hon hörde att du ”lagt ut texten” om henne. Hon borde istället ha pratat med dig i enrum.

Du borde också tidigare ha försökt prata med B för att reda ut om hon verkligen har spritt de rykten som du tror. Ibland uppstår det ryktesspridning på en arbetsplats, om att någon spridit rykten — utan att det stämmer. B är kanske helt oskyldig? Du dömde ut henne utan att ge henne en chans att förklara sig och släppte ut detta i kamratgruppen. Det är lätt att lockas till ”skitprat” när man träffas privat och detta går lätt ”överstyr” när man druckit litet vin.

Det är väl klart att sådana ”förtroenden” inte stannar som en hemlighet bland människor som jobbar tillsammans? Hur goda vänner man än är, så är jobbgrupper påverkade av både konkurrens och olika lojaliteter, som inte går att genomskåda eller styra. Man bör därför alltid tänka på vad man säger bland kollegor!

Ta nu mod till dig och tala ut med B i enrum! Ni behöver reda upp det som hänt, be varandra om ursäkt och ställa allt tillrätta igen.