Hönsgården är ett fångläger med höga taggtrådsstängsel, grå baracker och inte ett grässtrå. De hönor som inte producerar tillräckligt många ägg nackas obönhörligt av fru Tweedy. Hönan Ginger är besatt av tanken på att fly, men misslyckas gång på gång eftersom hon envisas med att få med sig alla de andra hönsen i flykten. När tuppen Rocky dimper ner i hönsgården tänds hoppet på nytt.

Rollfigurerna i ”Flykten från hönsgården” är gjorda av lera, som får liv med kamerans hjälp. Det är ett mycket tidsödande sätt att skapa film, max 10 sekunder film om dagen gjorde Flykten från hönsgårdens skapare. Men resultatet blir mycket uttrycksfullt.

En av regissörerna är trefaldigt Oscarsbelönade Nick Park, pappa till ”Wallace och Gromit”-filmerna.

Filmen visas i en version med svenska röster och i textad originalversion.