Flygande valar, Noaks ark och en flamingo med jojo. Musik av bland andra Beethoven, Stravinskij och Gershwin. Det är Disneyfilmen Fantasia 2000.

Walt Disney gjorde filmen Fantasia år 1940. Blandningen av klassisk musik och tecknad film blev en älskad klassiker, om än inte lika folkkär som Askungen och övriga mer vanliga sagofilmer. Disney hade velat göra en ny Fantasia varje år, men hindrades av finansiella problem.

Först nu, 60 år senare, kommer en ny Fantasia, med animerad film av skickliga regissörer till musik av kända kompositörer. De olika episoderna är av mycket olika karaktär: från lustiga bagateller till stor dramatik och visuella experiment.

En episod är med från 1940 års Fantasia: Musse Pigg som Trolkarlens lärling.

Musiken står Chicagos symfoniorkester för, under ledning av dirigenten James Levine.

Avsnitten presenteras av olika kändisar, bland andra Steve Martin och Bette Midler.

En mycket njutbar film. Perfekt att slinka in på alldeles ensam en regnig dag.