Kommunal Skaraborg började 1998, via ett EU-projekt, att satsa på deltidsarbetslösa kvinnor i Falköping. I projektet blev kvinnorna uppmuntrade att tänka i nya banor, stärka sitt självförtroende och utbilda sig i allt från mental träning till marknadsföring.

Därmed har också de flesta hittat en väg ut ur timträsket. De sitter inte längre vid telefonen och väntar på att arbetsgivaren ska höra av sig om jobb.

Kvinnorna själva döpte projektet till KRAFT: Kvinnors Rätt Att Förändra Tillvaron.

Nyligen fick projektledaren Marie Kleifert från Kommunal ta emot ett EU-diplom från kommissionär Margot Wallström för att projektet blivit så framgångsrikt
.
Några av deltagarna har fått de tjänster de vill ha, heltid eller utökad arbetstid. Några har bytt jobb inom vården. Ett par har lämnat vården och utbildar sig till dataoperatörer. En startade eget och började sälja kläder. En utbildar sig till sjuksköterska.

– Framför allt har kvinnorna fått självförtroende, vågar ställa krav och tar egna initiativ, berättar Marie Kleifert.