Recept: Grön ärtsoppa med pepparrotscreme
Här är ett recept på grön ärtsoppa med pepparrotscreme, gjort av förskolekocken Fredrik Rosell. Receptet räcker till 4 portioner.
LÄS OCKSÅ: Förskolekocken som gillas av tusentals
Det här behöver du:
Till soppan
1 finhackad gul lök
1 fint skivad vitlöksklyfta
500 g gröna ärtor (djupfrysta)
6 dl vatten
3 msk flytande kycklingfond
3 dl vispgrädde
några nypor cayennepeppar
salt peppar
olja till stekning
Till pepparrotscremen
1 dl créme fraiche
puread pepparrot efter smak
salt och peppar
Så gör du:
1. Blanda ihop créme fraiche och pepparrot till lagom styrka, smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Ställ kallt tills det är dags att servera.
2. Fräs lök och vitlök i lite olja tills den är blank och genomskinlig utan att ha tagit färg.
3. Häll i ärtor och fond och koka upp. Låt det nu sjuda tills ärtorna mjuknat.
4. Mixa slätt med en stavmixer och häll sedan i grädden och lite cayennepeppar och mixa igen tills soppan är helt slät.
5. Värm upp soppan och smaka av med salt och peppar.
6. Servera soppan med en klick pepparrotscreme och lite nymalen svartpeppar.