Dejtingprogrammet Love is blind har kommit till Sverige och tagit tusentals tittare med storm. En av deltagarna var Isabelle Bergman, 27.

I programmet mötte hon andra singlar, men till skillnad från en vanlig dejt fick hon inte se ansiktet på männen som hon dejtade. I stället var det en vägg mellan deltagarna. 

KA tog en pratstund med undersköterskan som till vardags jobbar på Södersjukhuset i Stockholm, som inte hittade kärleken i tv-rutan. 

Varför var du med i Love is blind Sverige?

– Jag fick faktiskt en förfrågan om jag ville vara med. Jag har alltid haft otur med män och dejtandet, samtidigt som jag har saknat att träffa kärleken. Det som gjorde mig intresserad var att jag fick höra att det här programmet var mer seriöst än till exempel Paradise Hotel. Man fokuserade på insidan. 

I Love is blind handlar allt om rösten och att prata med varandra. Känns det bekant från jobbet inom vården?

– Absolut! I mitt jobb är man alltid i sociala sammanhang, och det är ju precis vad experimentet gick ut på. Det kändes naturligt för mig att ställa frågor och hålla liv i en diskussion när jag satt inne i kapslarna. Men jag var skeptisk till om man kunde känna något för en person man inte sett. 

Kunde du känna något då? 

– Ja, de personer som jag klickade med där inne var väldigt fina personer. Även om jag inte hittade min rätta person är jag väldigt glad över att ha träffat många i programmet. Man kom ju väldigt nära varandra, speciellt tjejerna eftersom vi umgicks så mycket med varandra. 

Programmet har dubbats till flera olika språk. Hur har det känts att höra dig själv på andra språk? 

– Jag hörde faktiskt min röst på engelska och det var konstigt. Jag tycker inte att den var särskilt lik min riktiga röst. Då tänkte jag “vem är den där tjejen”? 

Är undersköterska ett bra yrke för den som är romantiskt lagd? 

– Ja! Jag brukar säga att de mest empatiska människor, som jag känner, är de som jobbar inom vården. Man jobbar så mycket med hjärtat och gillar att hjälpa människor. Om man jobbar inom vården hör det till att man kommer nära människor och bryr sig. 

Hur gör du för att komma nära patienter?

– När folk kommer till en vårdavdelning eller till operation är de oftast rädda. Det är inte så naturligt att vara på ett sjukhus. Då försöker jag att läsa av patienterna och vara lite skämtsam, så de ska känna sig mer bekväma. För mig är det viktigt. När man visar sin skämtsamma sida så visar man också att vi som jobbar där är vanliga människor. Jag tror det är viktigt att ha humor och kunna skratta när man jobbar inom vården, vi får ju se mycket.

Vad har du för tips till andra som vill hitta kärleken?

– Ha inte så mycket fördomar. Om du hamnar i Tinder eller Hinge-träsket så släpp på fördomarna. Träffa personen och bilda dig en egen uppfattning. Jag hittade ingen i programmet, men i dag har jag träffat min stora kärlek. Vi träffades på en dejtingapp.