Filmaren Gunhild Westhagen Magnor har under ett år följt tvååringarna Balder och Haakon i deras vardag på en norsk förskola. De är bästisar som följs åt, vid mellis-bordet, i sandlådan och under hela vardagens små upptäckter och utmaningar. 

I några scener finns pedagogerna med och till exempel löser konflikter och undervisar i relationsbygge. Men ”Stora små människor” är främst en film som visar barnens egen värld och jag tror att det är det som gör den intressant.

Att få vara hemlig betraktare till deras lekar, relationer, bråk och skratt, är fängslande. För vänskap för tvååringar sällan är någon smidig historia. Särskilt inte när en av dem är lite av en bossig retsticka. 

Att jobba i förskolan är ofta slitsamt, men oj så intressant och roligt det också måste vara. 

Stora små människor finns på SVT Play