I torsdag meddelade Sveriges a-kassor att man misstänks ha utsatts för en ”cyberrelaterad incident” i en a-kassa. Som en säkerhetsåtgärd har alla a-kassor stängt sina system.

Även Kommunal berörs eftersom man delar samma driftmiljöleverantör men skriver i ett mejl till Kommunalarbetaren att det går att kontakta Kommunal per mejl och telefon: ”Kommunals system ligger nere, därför kan du till exempel inte nå kommunal.se eller Mina sidor. Det beror på att Kommunals a-kassa har blivit utsatta för en cybersäkerhetsincident. Kommunals system är helt fristående från a-kassan, men vi delar samma driftleverantör vilket innebär att även våra system av säkerhetsskäl är nedstängda.

Telefon, mejl och sociala kanaler fungerar fint, även om mejlen har viss fördröjning. Har du en fråga, eller vill bli medlem är du välkommen att kontakta oss via dessa kanaler tills systemen är uppe igen. Vi kan besvara generella frågor medan systemen är stängda, även om det kan ta lite längre tid än vanligt. För att kontakta Kommunal, ring 010-4427000.”

Det är i dagsläget oklart när a-kassorna kommer att fungera som vanligt igen.

Fotnot: Vid 16.30-tiden på fredagen meddelade Kommunal att hemsidan kommunal.se fungerade som vanligt igen.