De första nomineringarna offentliggjordes på fredagen, och Kommunalarbetaren kan vinna i två klasser. Tidningens AD Peter Önnestam är nominerad i klassen ”Bästa redigering” för uppslagen om De värsta farorna på jobbet i förra årets sista nummer av tidningen (kolla in tidningen i e-format här).

– Det här känns riktigt bra då det var ett av de roligaste jobben jag varit med om att göra på Kommunalarbetaren. Jag var ju med själv på plats i skolköket för att kommunicera bildidéerna. Det blev ett fint möte med kocken Marie och köksbiträdet Leila. Stort tack också till fotografen Jonas Malmström som gjorde ett kanonjobb, säger Peter Önnestam.

Instagram-grafik kan prisas

Peter Önnestam har också tillsammans med Elin Steen jobbat med förklarande infografik på Kommunalarbetarens Instagram-konto. Deras arbete där är nominerat i klassen ”Bästa digitala satsning”.

Vilka som vinner priserna avslöjas på Fackförbundspressens dag den 5 maj. Innan dess kommer också nominerade i fler klasser att avslöjas.