Det här behöver du:

  • 4 pitabröd
  • 1 bit rödkål
  • 2 repade grönkålsblad
  • 2 salladslökar
  • 2 paprikor
  • 2 morötter
  • 1 citron, saften
  • 1 tsk örtsalt/salladskrydda
  • Olja att steka i
  • 2 stekta kycklingfiléer eller 2 pkt halloumi
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk sriracha eller annan chilisås

Så förbereder du:

  1. Strimla alla grönsaker och blanda med örtsalt och citron­saft. Förvara i en burk.
  2. Skär upp kycklingen/­halloumin i skivor.
  3. Blanda creme fraiche och sriracha och häll upp på tom flaska med pip.

Så gör du ute:

  1. Värm stekytan och häll på olja. Stek grönsakerna några minu­ter. Maka undan grön­sakerna och stek snabbt ­halloumin eller värm ­kycklingen. 
  2. Lägg pitabröden på ­kanten så de värms ­samtidigt.
  3. Fyll pitabröden med ­grön­saker och kyckling/halloumi och ringla över chilisåsen.