Det här behöver du:

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk bikarbonat
  • 1 krm salt
  • ev 1 msk socker
  • 2,5 dl valfri mjölk
  • 2 klickar smör
  • 1 ägg
  • Smör/olja
  • 1 apelsin
  • 1 kvist vindruvor
  • 1 äpple

Så förbereder du:

  1. Smält smöret. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, salt och ev socker i en bunke. Vispa i mjölken och sedan det smälta smöret och ägget. Häll upp i tät kanna/burk.
  2. Skär frukten i mindre bitar och lägg dem lite separat i burk.

Så gör du ute:

  1. Värm stekytan och häll i smör eller olja. Klicka ut smeten, cirka 2 msk per plätt, och stek några minuter på varje sida.
  2. Blanda ihop fruktsalladen och servera till pannkakorna.

Tips! Vispad grädde, glass eller chokladsås är också gott till!