Colette blev så småningom en av Frankrikes mest kända kvinnliga författare, och förärades vid sin död med en statsbegravning. Här får vi följa henne i ungdomen, hur hon börjar skriva och hur kvävande äktenskapet med den betydligt äldre förläggaren till slut blir. Hennes första alster om Claudine ges ut i hans namn men blir en formidabel succé, med sina självbiografiska berättelser om kvinnors villkor och sexualitet, detta alltså på tidigt 1900-tal.

Keira Knightley, som tycks ha kostymdrama stämplat i pannan, gör så gott hon kan i rollen som Colette, men får svårt att övertyga i sällskap med de övriga toppskådespelarna i filmen.

På det hela taget en ganska tät skildring av en omvälvande tid, men Knightley och det något spekulativa fokuset på lesbiska sexscener drar ner helhetsbetyget tyvärr.