Arbetsrätten är en av de stora frågorna som kan påverkas på grund av hur det går i valet. Men TCO har valt att ta ett steg tillbaka i opinionsarbetet för bättre villkor för sina medlemmar.

– Vi körde hårt till och med Almedalsveckan med att säga vad vi tycker. Nu ligger vi lågt och gör inga egna utspel eller kommentarer om politiska förslag. Efter valet lägger vi in en högre växel och försöker påverka vad som ska finnas med i den kommande regeringsförklaringen, säger Samuel Engblom.

Han har dock själv nyligen gjort inlägg på Twitter där han har kritiserat förslag om sänkta lägstalöner.

– Men det var ett Timbroförslag jag kommenterade, inte ett förslag från ett politiskt parti.

Han håller inte med om att TCO:s medarbetare har fått munkavle fram till valet.

– Vi fortsätter till exempel att svara på journalisters frågor om vad effekterna kan bli av olika politiska förslag. Men vi är som sagt inte aktiva och gör egna utspel eller kommentarer, säger Samuel Engblom.