Berätta om din nya diktsamling, ”Som skrubbsåret om vintern”!

– Det är en diktsamling som växte fram i samarbete med förlaget Styx och illustratören Niklas Nenzén som också gjort omslagsbilden. Vi satt ner tillsammans och gjorde ett urval av de dikter vi tyckte var bäst. Vi är båda väldigt intresserade av modern poesi och av surrealism. I mina dikter är jag intresserad av att undersöka fantasins gränser och poetiska uppenbarelser, starka intryck av naturen eller relationer.

Det finns en hel del surrealism i dina dikter, varifrån får du inspiration till de bilderna?

– Ofta är det så att jag får ett intryck, jag försöker skriva dikter varje dag, från naturen. Det kan vara att jag tittar ut genom fönstret och ser ett träd och så börjar jag fantisera och väver ihop med något som blir skruvat. Så blir det en dikt som är ganska surrealistisk. Jag skriver in mina fantasier och mig själv. Det gör att det är väldigt roligt att skriva och att jag vill skriva nästan hela tiden.

Du jobbar också på daglig verksamhet, har du några tips för att hitta lust och tid att skriva?

– Ja, jag tror att man ska försöka skriva så det blir enkelt. Jag har börjat skriva direkt på min smartphone och det är väldigt smidigt för mig. Det är svårt när man har ett tungt arbete, men när man har en ledig stund är det roligt om man kan ge sig tid att uttrycka sig. Jag försöker skriva så mycket jag hinner när jag är ledig, och det blir mer och mer. Om man vänjer sig vid att skriva när man inte har jätteinspiration blir det lättare att skriva kontinuerligt. Man kan prova att gå upp tidigare på morgonen och skriva lite.

Poesimässan i Stockholm

Stockholms stadsbiblioteks poesimässa pågår 23-24 mars.
Ett 30-tal förlag och utställare finns på plats.
Poeter läser ur sina böcker och det blir samtal om poesi.