Otroligt plågsam film. Men bra. Det är sent 60-tal, de två bröderna Elmer och Erik hamnar på ett barnhem när deras mamma insjuknar. De inser snart att de kommit till helvetet på jorden. Här gäller de att bita ihop, vara osynlig som ett spöke och aldrig, aldrig tro man är förmer eller ha invändningar mot något. Pennalism, sexuella övergrepp och förtryck i alla dess former är vardag på barnhemmet. När den nya lärarinnan anställs tänds en strimma hopp. När en ny inspektör dessutom anländer oanmält, öppnas möjligheterna på vid gavel. Men barnhemmets personal har lyckats tukta pojkarna så effektivt att ingen vågar komma med kritik, ens när en vuxen faktiskt ber om det.

Till slut tar bröderna saken i egna händer. De unga skådespelarna i rollerna som Elmer och Erik är finfina i sitt samspel.

Förutsägbarheten är det enda som drar ner betyget en smula. Men en stark berättelse på det hela taget.

Bygger på verkliga händelser vilket gör historien än mer skrämmande.