Oscarskandidaten Moonlight berör. Vid tre olika tidpunkter i liver får vi följa Chiron som växer upp i Miamis afroamerikanska kvarter med en mamma som bryr sig mer om drogerna än honom. Han får tröst hos omgivningens störste knarklangare, Juan.

Han kallas bögjävel av de jämnåriga och börjar fundera på om han är homosexuell.

Chiron får ta allt mer skit av klasskamraterna tills han en dag får nog och familjen flyttar till Atlanta. En kille, Kevin, behandlar honom med respekt och ger honom så småningom hans livs kärleksupplevelse.

Som vuxen är han inte länge nån ”mjukis” utan är själv gatans kung inte så lite olik den enda manliga förebild han hade i barndomen, Juan.

Svåra frågor utan enkla svar behandlas varsamt i denna sevärda film. Att den mest machoaktiga av machoaktiga miljöer bildar fond ger förstås historien en extra dimension.