Många av oss gick på julledighet och trodde att det skulle bli extraval den 22 mars. Jag var en av dem. Jag uppmanade alla läsare att rösta i extravalet i min förra ledare. Men julen är som sagt miraklens tid som Susanna Hedman mycket riktigt twittrade när min ledare publicerades, och nu blir det inget nyval under 2015.

Statsminister Stefan Löfven har gjort en överenskommelse tillsammans med de borgerliga partierna som gör det möjligt för regeringen att sitta kvar. Den så kallade decemberöverenskommelsen innebär bland annat att allianspartierna samarbetar med Socialdemokraterna och Miljöpartiet i bland annat frågor som rör pensions- försvars- och klimatfrågor. Allianspartierna har också lovat att inte fälla de budgetförslag som S och MP kommer att lägga framöver.

Det är självklart bra att partierna samarbetar, även om många tycker att det hade varit bra om decemberöverenskommelsen kunde ha kommit betydligt tidigare.

Ett nytt år innebär många nya utmaningar både för de politiska partierna som ska leda landet och för alla oss som jobbar. Här på Kommunalarbetaren håller vi som bäst på med en förändring av tidningens utseende och innehåll. Vi vill gärna veta vad du tycker är bra och vad vi kan göra bättre. Har du tips, tankar och idéer – hör av dig till mig!