Läkaren Veronica och snickaren Micke är i medelåldern och frånskilda med varsin 12-åring när de träffas och blir blixtkära i varandra. När sommaren kommer hyr de ett hus i en välbärgad del av västkusten, nära Veronicas rika föräldrar. De är inte överförtjusta i arbetarklass-Micke, och hans försök att passa in i Veronicas värld misslyckas. Dessutom gillar barnen inte varandra. Det som skulle bli en skön sommarsemester förvandlas till en mardröm.

Det är klyschigt och förutsägbart, men ganska roligt och gulligt. Utöver temat klasskillnader så kommer nog många skratta igenkännande åt skildringen av svensk semester, där påflugna grannar inte låter en vara ifred och en utlånad skiftnyckel blir källa till konflikt.

Filmen kryllar av kända skådisar i rollerna. David Hellenius gör exempelvis långfilmsdebut och även om det är lite ovant att se honom i en seriös filmroll, så klarar han sig helt okej. Men bäst är Dag Malmberg som den lite väl frigjorde och närgångne grannen Lars-Åke.