Här är sista delen av tre om den Göteborgsbaserade kriminalkommissarie Fatima Wallinder, med rötterna i Somalia, och hennes kollegor vid länskriminalen, som söker en efterlyst krigsförbrytare, med nära koppling till Fatimas sambo. Stor plats får också ”deckarprästen”, den pensionerade fängelseprästen Johannes Brobeck, som den här gången råkar ut för ett vådligt äventyr när han söker en försvunnen flicka.

Storyn förgrenar sig mellan gängkriminalitet, familjekonflikter och svartsjuka, och är bitvis riktigt spännande, med ett rappt tempo och mycket action. Ahlstedt är ingen språklig ekvilibrist, men fantasin, dramatiken, karaktärerna – som fått alltmer av egna konturer – och berättarglädjen är det inget fel på! Fatima Wallinders sista fall är ett snyggt avslut, som håller läsaren i ovisshet in i det sista.