SVAR: Som tröst ska du veta att du inte är ensam. Vanligaste grannproblemen brukar annars vara skuggande träd eller grenar som hänger över på grannens tomt. Att inte få gå över på grannens tomt och plocka upp klippet från häcken är rent skrattretande, tycker jag. Det är inte en ren gränshäck utan den står ju helt på din tomt och skapar inramning både för er och grannen.

Kanske får du sträcka över räfsan och dra över klippet på din sida, smyga över när ingen ser dig eller helt enkelt låta det ligga kvar och se vad som händer. Vissa saker finns reglerat i lag såsom grenar som hänger över och stör. Grenar och annan växtlighet som hänger över måste man själv först få möjlighet att åtgärda innan grannen får gå lös.

I ditt fall finns nog ingen skriven lagtext utan ni måste komma överens på något vis.