Husbilstest:

H&H
Har ett åttasidigt ”supertest” av husbilen Kabe x 740 LXL komplett med webbteve och många bilder. Har dessutom provkört tre andra husbilar. Ordentliga tester med bra överblickar över bilarna och gott om fakta.
Betyg: 5

AHC
Testar La Strada Regent S på tre sidor. Överblicksbild av bilen och fotografier, men inte alls lika utförliga fakta som i Husbil & Husvagn. Har å andra sidan ett tolvsidigt test av en husbil och en husvagn, där man försöker avgöra vad som egentligen är bäst.
Betyg: 3

Husvagnstest:

H&H
Både ett fyrsidigt test av en ny husvagn och ett begagnat-test av en 17 år gammal.
Betyg: 3

AHC  
Inget enskilt husvagnstest, däremot en stor jämförelse mellan husvagnen Polar 560 CTH och Niesmann-husbil. Dessutom ett test av en så kallad fritidsvagn.
Betyg: 3

Bilder:

H&H  
Tipsar om camping i bland annat Lofoten och Sydfrankrike, då är det lätt att bli ressugen.
Betyg: 3

AHC  
Ett helt uppslag med en vacker bild från Fatmomakke i Vilhelmina och bilder från Wien och Småland. Här har fotograferna inte åkt lika långt bort, men bilderna är ändå inspirerande och lockar till resor.
Betyg: 4

Bonusmaterial:

H&H  
Har korsord, fototävling och test av takboxar. Bra extraläsning.
Betyg: 3

AHC  
Ett roligt inslag är att man återpublicerar gamla omslag från tidningen från 2009 och 1989. Här finns också nyheter, ett dubbelsidigt korsord, insändarsidor och tester av campingplatser.
Betyg: 4

Pris:

H&H  
64 kronor per lösnummer. Tidningen vi testade var 100 sidor, alltså 64 öre per sida. En helårsprenumeration kostar 559 kronor, vilket motsvarar 51 kronor per nummer.
Betyg: 3

AHC  
69.90 per lösnummer. Vår testade tidning var på 92 sidor, det blir 76 öre per sida. En helårsprenumeration går på 649 kronor, vilket motsvarar 50 kronor per nummer.
Betyg: 2

Webb:

H&H  
Inte helt lättöverskådlig, men gott om nyheter och tester. Här finns också tre bloggar och en ”community”. Minus för att forumet inte är särskilt aktivt.
Betyg: 3

AHC  
Har ett betydligt aktivare forum än Husbil & Husvagn. Här finns också en liten prylshop. Sidan är lätt-överskådlig och som prenumerant har man tillgång till alla tidningens tester sedan 1976(!).
Betyg: 4

Totalintryck:

En jämn match som slutar 20-20. H&H känns lite lyxigare med fler sidor, men AHC känns mer varierad och läsningen räcker längre. Sammantaget är det två tidningar som är kunniga och trevliga att läsa. Förtjänar båda sin plats i handskfacket!