Det här är något så sällsynt som en fransk må-bra-film med ingredienser som utvisningshotade barn och privatiserad ambulanstjänst.  Allt cirklar kring Maxime (Clovis Cornillac). En medelålders man vars liv är rätt eländigt. Han har ett privat ambulansföretag där han måste muta inflytelserika personer för att få körningar och en fru som bedrar honom. Men framförallt har han två osannolikt orginella föräldrar. Hans mor Olga (Josiane Balasko) är en notorisk världsförbättrare som åker Frankrike runt för att rädda djur och människor. När hon hamnar i fängelse efter ett hotellbesök som spårat ur hämtar Maxime henne i en ambulans. Plötsligt är han indragen i att gömma den utvisningshotade lillkillen Tiemoko (Ibrahim Burama Darboe) vars mamma redan hämtats av polis.

Det hade kunnat vara ämnen för en tung film. Här blir det grunden till en komedi. Musik och galna upptåg är det som ska få fram skratten. Ibland lyckas det. Ibland inte.  Regissören Éric Besnard har inte vågat lita på sitt eget manus och kryddar med lite för många scener med barska utbrott från Olga och pensionärer som mimar, dansar eller smygröker. Han är något på spåren Besnard men det räcker inte hela vägen fram även om det blir ett och annat gott skratt.