Kultregissörernas kultregissör, Jim Jarmusch, lyckas med konststycket att hitta en ny och intressant vinkel på det uttjatade vampyrtemat. Adam har efter flera hundra år som vampyr tröttnat på mänskligheten som bara förstör naturen. Nu är han i stånd att avsluta sitt vampyrliv, men hans kära vampyrhustru och särbo Eve kommer till undsättning för att om möjligt rädda Adam ur hans depression.

Bitterljuv samhällskritik blandas med romantik och roliga blinkningar gentemot vampyrklichén.

Utan att avslöja för mycket, landar berättelsen i att det blir allt svårare, även för ansvarstagande vampyrer att överleva den moderna civilisationen.

Tyvärr är filmen något för lång och hade tjänat på ytterligare en holmgång i klipprummet. Kanske förstärks känslan av låååångfilm av det ständiga mörkret och öde stadslandskapet i det övergivna Detroit, där filmen till största delen utspelar sig.