Drygt tvåhundra personer samlades på tisdagskvällen i ABF:s lokaler för att få veta vad som kommer att hända på måndag om det blir verklighet av varslet. Många kom direkt från jobbet och efter en ostsmörgås och en kopp kaffe har de många saker de vill få svar på. Frågorna gällde allt om hur blockad av arbetsuppgifterna fungerar till när konfliktersättningen kommer betalas ut.
  Sektionens budskap var tydligt:
  – Arbetsgivaren får inte ålägga någon annan att utföra dina arbetsuppgifter. Misstänker du att något inte går rätt till, anmäl det till din sektion!

 Lena Jakobsson.Lena Jakobsson.

Lena Jakobsson är ensam kommunalare på sin arbetsplats. Hon jobbar som kock vid riksgymnasiets elevboende och för henne är det självklart att strejka.
  – Vi behöver höja statusen på yrkena inom Kommunal.
  – Främst är det arbetsplatsombud som hört av sig till sektionen för att kunna ge rätt information vidare säger Lena Svanberg, styrelseledamot i sektion Skola och Service.
  – Min magkänsla är att strejken kommer att bli av.
  I Stockholms stad kommer drygt 900 personer tas ut i strejk. I dagarna som kommer ska strejkschema göras i ordning. Helst ska man inte strejkvakta vid sin egen arbetsplats.

 Jan Lönn.Jan Lönn.

Jan Lönn, vaktmästare på Karlbergsskolan var med under förra strejken fast då som fastighetsskötare. Kommunals krav är mer än rimliga tycker han.
  – Det är bättre med krontal än med procent, det är mer rättvist.
  Sektionen uppmanade medlemmarna att hålla sig uppdaterade, gå in på Kommunals hemsida, har de inte hört något innan midnatt söndag kväll så är det strejk som gäller. Trots att många har frågor om vad som gäller just deras arbetsplats så är stämningen god. Många tror att strejken kommer bli av.
  – Det kommer bli kännbart för arbetsgivaren, vi är alla nyckelpersoner i vår verksamhet, upprepar sektionsledningen på scenen.