Vikten av god sömn gäller alla, för eller senare ger kroppen starka signaler att det är något fel som behöver åtgärdas. Man kan välja att slå av detta under en tid, men så kommer det till ett kritiskt läge och kroppen får betala dubbelt upp i form av övervikt, nedstämdhet eller sjukdom.
  Jag kommer ihåg kvinnor jag träffat som har varit överlyckliga att äntligen få ta ut sin pension, men bara några månader efter detta avlidit.
  Andra jag mött har skadats och kan aldrig ta ett vårdjobb mer. Det drabbar oftast fortfarande mest kvinnor.
  Och så de som är nya i jobbet och inte får barnomsorg ordnad. De får sluta, med allt som det innebär, socialt och ekonomiskt.
  Och så andra saker som påverkar, all oregelbunden tid. Det gäller även de som stormtrivs och inget annat vill än att jobba oregelbundet.   

Min man Magnus är byggnadssnickare med ett gediget intresse för sitt hantverk. Det obehagliga är att det dör en byggare i månaden. Och så skadorna som följer med yrket …
  Men vi ska också förmedla en yrkesstolthet och ett kunnande som man lätt glömmer bort.  
  Berätta för ungdomarna och andra varför det ser ut som det gör på visa arbetsplatser, och hur man ska göra för att göra det mycket bättre! Inget löser sig av sig själv!
  (Där kommer Magnus in igen. Att de har arbetsbodar och omklädningsrum beror inte på att arbetsgivare har kommit på att det är smart att ha allt samlat på ett ställe, utan det har facket fått strida för.)

Lite kuriosa också. Hunden Båtsman kommer just från Östra Skrukeby där jag bor! När han var ledig från filminspelningarna så var han runt hos folk, utan att ha sin ägare med sig. Han bara knallade runt och fick lite här och där, när han var nöjd så gick han hem …
  Östra Skrukeby ligger en mil utanför samhället Linghem. Där spelade man in Hedebyborna, om ni kommer ihåg den serien. Den gick på tv på 80-talet och handlade om hur folk levde på landet och deras drömmar om ett bättre liv i stan.