Tidigare lagades maten i Malmö, men efter att leverantören lade ner köpte man från Samhall i Sala som togs över av Elite Hotel. Maten därifrån hade en hållbarhet på en vecka och kördes med lastbil 60 mil. Maten var portionsförpackad i lådor och värmdes upp i mikrovågsugn.
– Den stora skillnaden nu är att maten kommer två gånger i veckan istället för en. Det är inte lika lång hållbarhet på maten. Och så produceras den i Helsingborg, berättar säger Ann-Louise Christensson, hemvårdschef i Kävlinge till Sydsvenska Dagbladet.

Pensionärer och även politiker fick provsmaka mat från Sodexo och från nuvarande leverantören Samhall. Pensionärerna tyckte att maten från Sodexo smakade bättre och att den doftade godare. Och så tyckte de att det var bra att den producerades i Helsingborg, säger Christensson till tidningen.
Maten kostar 52 kronor per portion. Vilket är ungefär lika mycket som det kostar att äta på någon av kommunernas äldreboenden.