Jag är på ett heldagsbesök en liten kulen februaridag tillsammans med kommunalrådet Kerstin Hildebrand (V).
– Vi var inte alls säkra på att arbete inom äldreomsorgen var något för oss, säger två av kvinnorna, men så praktiserade vi och trivdes jättebra. Det var ett mycket roligare jobb än vad vi hade trott. Men nu är vi oroliga. Kommer vi att kunna få ett arbete när vi är färdiga eller blir vi tvungna att hoppa runt som timvikarier och inte veta vad vi får i lön.
Sedan dess är det finanskris och lågkonjunktur. Norrköpings rödgröna majoritet sliter nu med sjunkande skatteintäkter och Pengarna från Reinfeldt räcker inte långt. Det måste till mer pengar till kommunerna.

I riksdagen debatterar jag med jämna mellanrum med äldreomsorgsminister Maria Larsson och borgliga ledamöter från mitt utskott, socialutskottet. De sjunger valfrihetens lov. Ju fler privata företag att välja mellan desto bättre för både äldre och personal.
Är du missnöjd med din lön? Byt arbetsgivare och företag. Är det för lite personal? Starta eget.
Ja, i stort sett alla som arbetar i äldreomsorgen förväntas nära en dröm – ett eget företag.

Då tänker jag på det privata hemtjänstföretaget Curanda i Nacka. Det var en kall vintermorgon jag träffade den fackliga företrädaren när Kommunal satt företaget i blockad för de vägrade skriva på kollektivavtal. Jag tänker på Kommunal i Värmdö som samlade namn och demonstrerade för att kommunen skulle få vara med när Hemmestahöjdens äldreboende skulle ut på anbud i samband med flytt. Men nej, de borgerliga skulle skapa en ”marknad”.
Jag minns mitt besök hos den besvikna personalen när Nacka beslöt att den kommunala hemtjänsten inte skulle vara kvar. I Uppsala är snart 70 procent av äldreboendena privata.
Det är ju ingen idé att önska sig kvar i kommunen, då får vi byta jobb, var kommentaren jag fick.

Lagen om valfrihet, LOV, med fri etableringsrätt om man uppfyller kommunens krav, för vem är den en valfrihetsrevolution undrar jag. Rådet som ges till kommuner som skall införa LOV är följande: Ställer ni för höga personalpolitiska krav på heltid, utbildning och fasta tjänster då får ni bara de stora vårdbolagen, småföretagen kan inte hänga med. De kan inte ta risken att heltidsanställa på fasta tjänster när de inte vet hur många ärenden de får.
Men det måste gå att ha ett tryggt fast heltidsjobb i äldreomsorgen.

Så jag har en annan dröm som efter nästa val kan bli sann. Rätt till heltid och bort med osäkra timanställningar. Kvinnor skall kunna leva på sin lön.