Nåväl. Solen  sätter inte bara fart på pigmentet. Den värmer vattnet i sjöarna. Det bästa jag vet är att bada i en svensk insjö. Det spelar ingen roll om det är dybotten, sand eller sten. Att få simma mellan näckrosor och abborrar  det är en underbar upplevelse.
Det näst bästa jag vet behöver man också en sjö eller rinnande vatten till. Att fiska!!!!
Tänk att få meta abborre när det nappar som bäst. Det tillhör livets allra godaste.

Sommaren är inte bara lättja. Gräset ska klippas, växter ska ansas och planteras, husen ska repareras och målas. Jag  pysslar gärna i trädgården men är ingen expert på området. Men jag håller på ändå. Var har uttrycket gröna fingrar kommit från? Är det från någon som ryckt upp gräset med händerna?
Själv har jag aldrig blivit grön om fingrarna när jag påtat i trädgården. Jag blir bara svart om fingrarna. Men det låter väl inte lika prosaiskt att säga att man har svarta fingrar.

I vilket fall så har jag satt potatis idag. Sent tycker ni. Javisst om man inte som jag har fritidshuset i Hälsingland. Det spelar ingen roll att det är sent . Den blir färdig i mitten/slutet av juli och det är då som jag är här som mest.

Jag tänkte dela med mig av mitt största fritidsintresse – fisket. Första dagen blir det abborrfiske. Abborre fiskas både vinter och sommar. Det är bäst på sommaren för då behöver man inte frysa – så mycket i alla fall. Det allra bästa abborrfisket är att meta med mask. Man kan i lugn och ro spana på flötet och dra upp när det är dags.
När man fått lagom många är det dags att ro hem, rensa och laga till.

Enklaste anrättningen är att ta ur och flå fisken, panera i salt, peppar och ströbrödblandning. Stek i margarin. Gör sky genom att hälla lite mjölk i pannan. Servera med nykokt färskpotatis.

Ett alternativ till detta är Håkans vitlöksmarinerade abborrfilé. Då gör man såhär:
Rensa och skölj och filéa abborrarna. Hacka vitlöksklyftor (5-6 st). Pressa 1 citron. Blanda citron, 1 dl vatten och vitlöken. Lägg abborrfileerna i en plastpåse och häll i marinaden.
Det ska stå ca 2-3 timmar kallt. Stek filérna några minuter på var sida . Krydda med salt och vitpeppar. Häll på marinaden och 1 dl vispgrädde och låt det sjuda en stund. Servera med potatis.

Nu kommer knotten så jag blir tvungen att stänga datorn och gå in i stugan.

Tills imorgon…Då blir det något om kvinnolöner.