Du har helt rätt i att det inte räcker med smörgåsar under ett så långt pass. En tumregel är att vi behöver äta tre mål mat om dagen. Jag antar att din dotter sover lite längre när arbetspassen ligger så pass sent och kanske då äter frukost vid 10-11 på förmiddagen. Då passar det bra med ett ”lunchmål” innan jobbet börjar omkring 15.00. Rimligen bör kvällsmålet då, om det fungerar för arbetet, ligga runt klockan 20.00.

Om din dotter har egen familj och går upp tidigare bör de två första målen ligga tidigare. Hon kan alltså äta ett mellanmål före arbetsstarten, till exempel en grov smörgås med yoghurt. Sedan kan hon äta ”middag” vid den längre rast hon bör ha i mitten av arbetspasset. Det sista målet får gärna vara proteinrikt. Som vegetarian är det extra viktigt att din dotter tillgodoser proteinerna, som kan komma från bönor och linser eller soyaprodukter och tofu. Proteiner är nödvändigt för immunförsvar, fettförbränning och vätskereglering. Vid proteinbrist kan också muskler brytas ner och ödem (onormal ansamling av vätska i kroppen) uppstå.

Varför inte köpa en vegetarisk kokbok i julklapp? Eller gå in på www.paulun.se, där det finns recept på en mängd vegetariska måltider!