Jag rekommenderar dig vattenträning i kombination med styrketräning. I vattnet avlastar du leder och ligament, vilket gör träningen skonsam. Men den är också effektiv, eftersom vattnet fungerar som motstånd.

Vattengympa och simning är de två vanligaste motionsformerna i vatten. Prova vad som fungerar för dig! När du styrketränar måste du ställa dig viktiga frågor: Vilken muskel använder jag nu? Var känns det? Kroppen ska ju arbeta med rätt muskler vid rätt tillfälle. Det är inte knäna, som ska hålla din kropp uppe utan musklerna omkring.

Kanske är du kopplad till någon sjukgymnast efter operationen? I så fall kan hon eller han hjälpa dig med ett personligt program. Om inte, finns styrkeinstruktörer eller tränare att anlita vid de flesta anläggningar. De flesta simhallar har vatten- och styrketräning och man kan köpa kort som gäller för alla träningsformerna. I Stockholm kostar de ungefär 2 500 kronor för ett helt år, men man kan ofta delbetala eller betala månadsvis.

Med styrka och kroppskontroll kan du säkert fortsätta i arbetslivet ett bra tag till!