Kul att det gått så bra för dig och att du mår bra! Men kanske har det gått lite väl fort? Kroppen behöver tid för att vänja sig vid en viktnedgång och om du upplever att det står still beror det nog på just detta. Huden behöver hinna med att dra ihop sig och ibland gör den inte det helt och hållet.

Nu vet jag exempelvis inte hur mycket du motionerat under denna period och heller inte hur din kost sett ut. Men jag förutsätter att du ätit regelbundet och rört på dig. Se i så fall till att äta fortsatt regelbundet med frukost, mellanmål, lunch, mellanmål, middag/kvällsmat och sist ett kvällsmål. Det är viktigt med kvällsmål om motionen utförs på kvällen. När du nu tappat vikt behöver intensiteten och kanske även mängden motion ökas för maximal förbränning.

Det är effektivt med promenad på morgonen och styrketräning på kvällen. Du bör också fråga dig om vikten är det väsentliga eller om du vill få fler muskler och mindre fett? Med fler muskler väger du lite mer, men kroppen ser kanske mer ”spänstig” ut. Detta är en smaksak, men något du kan tänka på, så att du inte bara stirrar dig blind på vad vågen visar.