Att punktförbränna fett går inte, vilket du säkert hört förr. Vi är alla olika och vi har alla våra olika depåer där vi lagrar fett. Orsaken till det är genetisk, eftersom vi ärver kroppsformen från våra föräldrar. Man kan inte enbart ”skylla” på det när det gäller svårigheten med att gå ned i vikt, men det är en liten förklaring.

Mot så kallade ridbyxlår och celluliter rekommenderar jag styrketräning. Med den kan man forma sin kropp rätt mycket, men det krävs regelbundenhet och bra matvanor. Löpning är också effektivt mot ridbyxlår . När det gäller celluliter finns olika åsikter om hur man blir av med dem. Logiskt sett har vissa fettceller ”knölat ihop sig” och skulle behöva dela lite på sig. Då kan kanske viss massage och cirkulationsbehandlingar med kyla och värme fungera.

Om man har normalvikt och mycket celluliter tycker jag att man ska kontakta en hudläkare för att se vad som går att göra.