Jag vet inte vad ”normal kost” är för dig och hur din vanliga dag ser ut när det gäller kosten. Men rent allmänt är det viktigt med motion och det ser jag att du utövar. Frågan är med vilken intensitet! Prova med att två gånger i veckan cykla i lite högre tempo än du brukar. Gör likadant med promenaderna. Försök att variera farten också här, så att du en gång i veckan blir riktigt trött och sedan går lite lugnare de andra dagarna. På så vis ökar du din förbränning.

När det gäller kosten är det viktigt att du äter tillräckligt, eftersom du är väldigt aktiv. Frukost, lunch, middag och två mellanmål i form av frukter är A och O när det gäller viktminskning. Försök undvika synligt fett och låt tallriksmodellen styra portionsstorleken. Ät en fjärdedel kolhydrater (pasta, ris, potatis, bröd), en fjärdedel protein/fett (kyckling, fisk, kött med eventuell sås) och fyll resten av tallriken med sallad av exempelvis morot, tomat, paprika, gurka och grönsallat av olika slag. De dagar du både cyklar och går bör du äta lite mer kolhydrater.

Skriv gärna ner hur du äter en dag för att få en överblick av hur mycket/lite det blev och glöm då inte att notera allt ”extra” som förekommer ibland. Vill du veta mer kan du beställa en bok som heter ”Uppladdningen” från Kungsörnen. Där finns mer information när det gäller kosten.

Lycka till!