Vi röker mindre och motionerar mer. Dessutom har den svenska Synden övertagits av vårt danska broderfolk. Dansk äldrevård visar numera porrfilm, gärna av den grövre sorten, på äldreboenden för dementa. Resultatet är lite oväntat minskat behov av läkemedel och lugnare boende. Men nog är detta för svårsmält för svenska sjukhem?

Inte heller tror väl någon att svenska Näringsdepartementet skulle komma på tanken att ge bidrag till en porrsajt på nätet, trots en viss ministers gamla försyndelser? Men det gjorde de danska kollegorna, vars startbidrag på 800 000 kronor till sexsajten Lustuniverse.com nyligen offentliggjordes. (Det var dock ett rent misstag, försäkrar ansvarig chef.)

Danska LO kliver glatt på i samma spår, med sin ungdomstidning Tjeck, som i senaste numret bland annat puffar för en artikel om sadomasochism, där en ung kvinna i svart lack, med cigaretten i munnen och piskan i hand får förklara att det är en ren avslappning att vara slav och att hon ibland kan bli riktigt hårdhänt. Till detta en intervju med dr Plastik om hur du får större bröst och längre penis. Och ett modereportage där halvnakna tonåringar visar kläder i utmanande positioner. Och en annons för Magnum som skulle fått vårt etiska råd att gå i taket.

Jättepopulär, säger ansvariga herrar stolt att tidningen är hos ungdomen. Att förknippas med fixering på kropp och snopp är inga bekymmer, tvärtom. Vadå sexism, säger de förvånat?