En börskrasch och två mystiska mord är upptrappningen till den här deckaren av David Lagercrantz. I centrum står miljonären Daniel Mill, som är tänkt att bli hjälte i en serie böcker av Lagercrantz. Likt författaren är Mill en avhoppare; David Lagercrantz hoppade av som kvällsjournalist och kritiserade etiken på Expressen. Mill är avhoppad börsanalytiker och kritiserar etiken i finansvärlden. Båda bor de vid Zinkensdamm i Stockholm.

Problemen med ”Stjärnfall” är flera. Karaktärerna känns ofta lika komplicerade och djupsinniga som blyertskarikatyrer och tvärtom blir intrigen till slut alltför snårig. Ett tecken på det är att det tar författaren 20 sidor att avrunda historien och förklara alla förvecklingar av dramat. ”Stjärnfall” blinkar ändå till ibland i stunder av spänning och initierade skildringar av finansvärlden. Och man ska nog inte helt ge upp hoppet om en författare som kan formulera meningar som denna: ”Han skulle sett oansenlig ut även som transvestit.”