Megan (Mika Boorem), dotter till en amerikansk senator blir kidnappad. av en lärare som i två år arbetat under täcknamnet ”Soneij” (Michael Wincott) i Megans skola. Men vad vill kidnapparen? Det undrar polisen sedan Soneij även försökt kidnappa Megans bästa kompis, son till en ryss.

Soneij tar kontakt med Alex Cross (Morgan Freeman), polis med vana att jobba med psykopater. Till sin hjälp har Cross Jezzie (Monica Potter), den detektiv som misslyckats med att skydda Megan.

Bevakningskameran på skolan visar att Soneij kunde ha hindrats från att föra bort Megan. Är kidnapparen ensam, eller…? ”I spindelns nät” är en uppföljare till ”Och han älskade dem alla”. Även där var det Cross som löste mysteriet. Ingen omistlig film, lik som faller åt alla håll och poliser som vill ta revansch har vi sett förr. Men visst vill man se hur det går för Megan.