Spännande fast lite fyrkantigt blir det när Peter Haber åter tar på sig Martin Beck-kostymen.

Biobesökarna kommer antagligen att vallfärda till biograferna i sommar för att återse Haber och Mikael Persbrandt som kollegan Gunvald Larsson i Beck — hämndens pris. De flesta kommer nog att tycka att de får valuta för pengarna.

Filmens huvudperson den här gången är Gunvald Larsson, som förlorar en av sina bästa vänner efter ett brutalt polismord och ger sig ut på en personlig vendetta. Shanti Roney är bra i rollen som den obehaglige polismördaren.

Parallellerna till Malexandermorden är tydliga. Men manuset skrevs faktiskt innan händelserna i Malexander, enligt filmbolagets produktionsuppgifter.

Den här filmen är den första i en serie av åtta nya Beckfilmer, varav de sex följande är gjorda endast för TV. Regissör är Kjell Sundvall, med bland annat Jägarna på meritlistan.