Det hela börjar en sen kväll på McCools. Randy (Matt Dillon) är bartender på den sjaskiga baren någonstans i Missouri i USA och när arbetsdagen äntligen är slut vill han bara hem och glömma alla snuskiga typer. Då blir han vittne till ett våldtäktsförsök. Han räddar det till synes värnlösa offret, Jewel (Liv Tyler).

Så sätts den här historien, fylld av svartsjuka, girighet och sex, igång. Våldtäktsförsöket visar sig vara planerat av Jewel och hennes kille för att råna mannen som råkar rädda henne. Det är bara det första sättet i den här filmen som Jewel, med hjälp av sin kropp och sin intelligens, lyckas få allt hon vill ha.

Det är smart, snabbt och stundtals sanslöst skojigt. Dessutom är ”En sen kväll på McCools” allt igenom mycket välspelad och bland de bisarraste karaktärerna är den osannolike yrkesmördaren Mr Burmeister, spelad av filmens producent Michael Douglas.

Toksnygga Liv Tyler är perfekt i huvudrollen som sexig ung tjej men samtidigt självmedveten och smart och filmens enda egentliga vinnare. Så även om det ofta blir mycket grabbigt framstår oftast grabbarna som oerhört korkade i denna välgjorda komedi. Årets hittills roligaste.