Dr. T (Richard Gere) är en framgångsrik gynekolog i Dallas som älskar kvinnor. Hans praktik är mycket populär, och varje dag samlas massor av kvinnor i hans väntrum. Dr. T är gift med Josephine (Farrah Fawcett), och har två vuxna döttrar, Winnie och Stacey. Plötsligt börjar hans liv slås i spillror.

Hans hustru börjar bete sig konstigt, och snart inser han att hon behöver professionell vård. Det blir inte bättre när ena dottern precis ska gifta sig, med en brudgum hon inte är kär i. Dessutom har hans sköterska på jobbet förälskat sig i honom, och vänterummet är överfullt av patienter. När han lär känna Bree (Helen Hunt), en nyinflyttad kvinna, börjar han få det stöd som han behöver. Men inte heller den relationen verkar fungera. Filmen har många bihandlingar, och ett annorlunda slut.

Elisabet Olme
Prao på Kommunalarbetaren