Bröllopsplaneraren Mary Fiore (Jennifer Lopez) har romantiken som yrke. Till andras mer än sin egen förtret tar hon inte med sig jobbet hem — inte förrän den charmige Dr. Steve (Matthew McConaughey) räddar Marys liv och hon faller för honom, både bildligt och bokstavligt.

Den här filmen följer mallen för genren romantisk komedi: Ung vacker kvinna möter stilig ung man och kärlekens klockor ringer. Men allt är inte vad det verkar vara, komplikationer tillstöter och förvecklingar uppstår när Steve visar sig vara mer än bara doktor. Att Marys far försöker gifta bort henne med en barndomsvän från Italien som plötsligt dykt upp gör inte Marys bekymmer mindre.

”Bröllopsfixaren” är en romantisk komedi med mer romantik än komik. De stora skratten är få men filmen duger gott om man vill småle halvannan timme åt kärlekens irrvägar.