Traffic griper efter mycket. Och får faktiskt med sig hela stycket.
Stilsäkert, långsamt och effektivt lindar Steven Soderbergh ihop tre olika berättelser om knark och kampen mot det.

Där finns USA:s nye högste drogbekämpare med förhoppningar på ämbetet som snart börjar vissna. Där finns den hotade knarkkungens hustru som förlorar fotfästet och så när faller. Michael Douglas och Catherine Zeta-Jones är bägge bra i de två rollerna.

Men Benicio Del Toro är helt strålande i rollen som mexikansk narkotikapolis som tvingas inta en högst pragmatisk hållning till lag och moral. Vi vet aldrig var hans lojaliteter ligger eller vart han är på väg, bara att han balanserar på gränsen.

Fascinerande är också hur Soderbergh ger var och en av filmens tre lokaliteter sin egen stil som effektivt hjälper till att berätta historien.

Gå och se.