Egentligen finns det väl ingen gräns för hur mycket man vill ställa upp när det gäller omsorg om livet, men det gäller ju också ditt eget liv. Allt handlar om att vårda och ha omsorg om mig själv och andra.

Det är ju det du håller på med hela tiden, på jobbet, i familjen och med din pappa. Det är förmodligen ingen tillfällighet att du valt det arbetsområde du har.

Det är bra att du vaknar upp för dina egna behov också. Det går att vända på kärleksbudet: ”Du ska älska dig själv som din nästa”*Annars blir det liksom ingen kärlek kvar till nästan heller. Det enda som händer är att man går sönder och känner sig utnyttjad och bitter. Det är då man kan bli egoist.

Om du vill bevara dig för det, så visst är det ett rimligt krav att du och dina syskon hjälps åt. Då skulle också den tid du får med din pappa kunna bli något annat än bara krav och arbete.