Som Kommunalarbetaren tidigare har berättat kräver Kommunal att lönerna höjs rejält för de yrkesgrupper där gymnasieutbildning eller mer krävs. Målet är att de inom fyra år ska komma ikapp industriarbetarnas löner. Och just brandmän är en av de berörda yrkesgrupperna.

— Vi ville elda på brandisarna att ge stöd åt våra förhandlare, nu när förhandlingarna drar igång, säger Sven Johnson, brandman i Farsta och en av initiativtagarna till budkaveln. Vi vill visa Kommunförbundet att vi står bakom kraven.

1988 skickade brandmännen runt en riktig budkavle genom hela landet och avslutade med en manifestation på Sergels torg i Stockholm. Nu hoppas de med e-postens hjälp göra det litet smidigare.

— Vi tyckte det var för litet tid för att göra någon manifestation innan avtalsrörelsen drar igång, det tar ju en hel del tid och arbete att göra en sådan grej, säger Sven Johnson.

Förhoppningen är istället att den elektroniska budkaveln ska spridas till dagstidningar i landet och på det sättet få den uppmärksamhet som brandmännen önskar.

Den som vill veta mer om budkaveln kan nå brandmansklubben i Stockholm på e-postadressen:
sektion52klubb1.stockholm@kommunal.se