Kattbreven handlar om trettonåriga Sofi som flyttar med sin mamma och hennes pojkvän till landet. Hon avskyr det men finner tröst i berättelserna som den gamla damen Rut berättar om byn där hon bor. Ett brottsmysterium som Sofi kommer på spåren gör också livet på landet litet mer spännande.

Tyvärr rymmer inte Kattbrevens en och en halv timme allt som ryms i Elsie Johanssons bok med samma namn. Filmen faller i stället litet mellan stolarna när den ska täcka in både mysterium och vardagsrealism.

De vardagliga bitarna är bra men når inte höjderna från Christina Olofsons förra samarbete med manusförfattaren Annika Thor, Sanning eller konsekvens.

Men ändå borde mystiken ha tillåtits dominera filmen. Det är mysteriet som är kärnan i Kattbreven och när den är som tätast kan den hålla de yngre åskådarna på spänn. Filmen är tillåten från sju år men ett par scener är kanske litet väl spännande för sjuåringarna.