Adam Sandler har skrivit och producerat sin nya film och spelar titelrollen som satans yngste son Little Nicky. Någon borde ha hjälpt honom eller stoppat honom. Berättelsen om hur Nicky ska rädda New York och sin far undan det förfall det innebär när hans äldre bröder ska ta över som ondskans främsta förkämpar är inte alls rolig.

Humorn i Little Nicky är pubertal och kladdig, taffliga bög- och sexskämt utan komiska poänger radas upp och faller platt till marken utan skratt. Och att regissören Steven Brill inte lyckas ta till vara goda skådespelare som Patricia Arquette och Harvey Keitel, som gör rollen som satan, gör Little Nicky till en ännu tristare film-upplevelse.

Till filmens fördel kan sägas att det finns en del att dra igen-kännande på munnen åt. Som till exempel blinkningarna till Rocky-filmerna, som att Nickys storebror Adrian (Rhys Ifans) har en klockren Rod Stewart-frisyr, att restaurangen från Seinfeld skymtar förbi och att en av avgrundens invånare är hämtad från Maurice Sendaks klassiska barnbok ”Till vildingarnas land”. Men de här små glimtarna gör inte Little Nicky värd biljettpriset.