Nazism och kommunism — i samma familj. ”Den förlorade sonen” heter Fredrik von Krusenstjernas senaste dokumentära film. Han har tidigare gjort uppmärksammade filmer som ”Förrädarna” (Östtyskland) och ”Tong Tana” (Borneo).

I Den förlorade sonen möter vi Ingo Hasselbach, känd nynazist som hoppat av och skrivit böcker, och hans biologiske far, Hans Canjé, känd antifascist och radioröst i Östtyskland. När historien rullas upp visar det sig att fadern och sonen på sätt och vis har gjort samma ideologiska resa. De har ingen kontakt, ändå är det som om historien för dem närmare varann.

I Den förlorade sonen speglas Tysklands förvirrade nutida historia i en familjs öde, far och son. Det finns inga kvinnor med. Det är gripbart och intressant, och man lämnar biosalongen med en önskan om att man skulle vilja veta ännu mer.