Allt I nu viljen människorna skola göra Eder, det gören I ock dem, heter det i bibeln.

Nu kommer Gyllene regeln i filmversion.

Skicka vidare, med bland andra Kevin Spacey, är länge en varm och tänkvärd historia. Den handlar om tolvårige Trevor som under inflytande av sin samhällskunskapslärare återuppfinner det bibliska budskapet i modern tappning. Han bestämmer sig för att hjälpa tre olika personer med något svårt. Som tack ska dessa tre skicka vidare hjälpen till tre andra personer. Så småningom ska det leda till en bättre värld, tänker sig Trevor.

Ända fram till slutet fungerar filmen hyfsat. Men då smetas plötsligt lager på lager och det hela blir kladdigt sentimentalt. Finalen är antagligen inte fullt så störande i den roman av Catherine Ryan Hyde som filmen bygger på. Men på vita duken blir det nästan outhärdligt.