Mona (Maria Lundqvist) kastar en hastig blick i spegeln innan hon går till jobbet i hemsjukvården. Så tittar hon till ännu en gång. Vad ser hon? Vad tänker hon? Det vill man gärna veta och följer med spänning fortsättningen.

”Familjehemligheter” handlar om trebarnsfamiljen Bendrik som bor i villa som står på skakig grund. Skakigt blir det också i familjen sedan mamma gjort något hon inte borde göra, lillebror hört något han inte borde höra och syrran lockats iväg på farligheter som storebror utestängts ifrån.

Pappa Bosse (Rolf Lassgård) får sitt liv kullkastat utan att han fattar varför. Han är den med minst hemligheter. Han vill så väl, ändå blir det fel.

Filmen bjuder på rysligheter men är rolig också. Som när storebror Ola (Erik Johansson) ska hålla föredrag om fåglar för en klass som tänker på något HELT annat.

Men varför måste alla filmer utspelas i 1970-talsmiljö? Familjedramat hade kunnat tilldra sig när som helst. Nu tar töntiga frisyrer och kläder lite udden av det hela. Fast det är nog bra. Annars hade det kanske blivit för allvarligt.