Den franska filmen ”Våra lyckliga liv” handlar om sex vänner och deras liv under några månader. Den börjar med att Julie (Marie Payen) skrivs ut från sjukhuset efter ett självmordsförsök. Gänget, där marockanske Ali (Sami Bouajila) ingår, hjälper henne att flytta in hos kompisarna Emilie (Camille Japy) och Cécile (Cécile Richard).

Samma kväll tänder det mellan Julie och Ali. Kompisarna tycker att hon hoppar i säng med en ny karl väl snabbt. Men Julie är kär och snart involverad i kampen för att Ali ska få stanna i Frankrike.

Emile dras fortfarande till förre maken. Cécile knarkar och ligger med vem som helst. När hon blir gravid upptäcker hon att hon är oönskad av sin egen mor. Hon får utlopp för sina känslor genom att fotografera vänner och okända. I vänkretsen finns också Jean-Paul (Eric Bonicatto) som har religiösa principer och Lucas (Jean Michel Portal) som kommer ut som bög.

Vännernas öden går i och ur varandra. Hela tiden gör de nya upptäckter om sig själva och varandra, på gott och ont. Filmen är 145 minuter lång men man har inte tråkigt en sekund.