Tyckte du om Guy Ritchies förra film, ”Lock, Stock and two smoking barrels”? Eller Tarantinos ”Pulp Fiction”? I så fall kommer du garanterat att älska Snatch.

Det är samma rappa dialog, samma gangsterfilm i lite av ett serietidningsformat. Och ja, samma råa våld, blodiga boxning och mängder av skjutvapen i olika storlekar.

En gigantisk diamant har huvudrollen. I jakten på den dras en mängd skumma typer in, med namn som Four Fingers Franky, Bullet Tooth Tony och Mad Fist Willy. De är alla mer eller mindre skrupellösa, men värst är utan tvivel Brick Top som ordnar illegala boxningsmatcher som alltid är uppgjorda.

I hans grepp hamnar Mickey, zigenaren som spelas av Brad Pitt. Han är mästerboxare som mot löfte om senaste supermodellen av husvagn, som han tänker ge till sin mamma, ställer upp i en match. Ingenting blir som någon har tänkt sig. Men ordentligt underhållen blir man.